Церква має визнати багатовікове домінування чоловіків і сексуальне насильство щодо жінок та дітей – Папа Франциск

Дата: 05 Квітня 2019
A+ A- Підписатися

Римо-католицька церква повинна визнати багатовікове домінування чоловіків і факти сексуального насильства над жінками та дітьми, аби відновити свою репутацію серед молоді.

Про це сказав Папа Римський Франциск, повідомляє сайт “Повага”. 

Так, Франциск відреагував на нові скандали, пов’язані із сексуальним насильством над черницями.

“Жива церква може обернутися назад та подивитися на історію й визнати надмірність чоловічого авторитаризму, панування, різних форм поневолення, насильства та сексизму”, – заявив він. 

Водночас Папа заявив, що католицька церква “не може погодитися з усім, що пропонують деякі феміністичні групи”, чітко вказавши на заборону жіночого священослужіння. 

“Із цього погляду церква може підтримати заклик поважати права жінок та запропонувати підтримку, аби досягти порозуміння між жінками та чоловіками, але не може погодитися з усім, що пропонують деякі феміністичні групи”, – цитують його журналісти. 

Як відомо, на початку цього року Папа Римський визнав, що в католицькій церкві існують випадки сексуальної експлуатації та знущань духовенства з монахинь. Свою заяву Франциск зробив після того, як журналісти видання Woman Church World розповіли про монахинь, яких змушували робити аборти, аби позбутися спільних зі священиками дітей. 

Нещодавно окружний суд Мельбурна засудив до шести років в’язниці за сексуальне насильство над дітьми кардинала Джорджа Пелла. Він найбільш високопоставлений католицький священик, якого визнали винним у сексуальному насильстві щодо дітей. Із 2014 року він був скарбником Ватикану і радником Папи Римського, через що його називали третьою особою в цій державі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter