Азербайджанського журналіста Фікрата Гусейнова віддали на поруки

Дата: 27 Жовтня 2017
A+ A- Підписатися

Шевченківський районний суд відпустив азербайджанського опозиційного журналіста Фікрата Гусейнова на поруки правозахисника Бориса Захарова та депутата Миколи Княжицького.

Фото Фейсбук Фікрет Гусейнлі

“Щойно суд віддав нам з Борисом Захаровим на поруки азербайджанського журналіста Фікрата Гусейнова, проти екстрадиції якого виступили Freedom House, Гельсінська спілка з прав людини, посольство Нідерландів, правозахисні організації”, – написав у Facebook Микола Княжицький.

Як відомо, українські прикордонники 14 жовтня затримали в аеропорту “Бориспіль” опозиційного азербайджанського журналіста, співробітника супутникового телеканалу “Туран ТВ” Фікрета Гусейнлі, який вже є громадянином Нідерландів. Журналіста затримали близько 11 ранку під час проходження контролю для посадки на рейс 411 Київ-Дюссельдорф, на виїзді з України на підставі міжурядового запиту з Азербайджану.

Після цього Бориспільський міськрайонний суд обрав для затриманого запобіжний захід у вигляді 18 діб арешту для утримання у Лук’янівському СІЗО.

Фікрет Гусейнлі був співробітником опозиційної газети “Азадлиг”. Його побили невідомі в масках в селищі Патамдар Баку в березні 2006 року, в результаті чого Гусейнлі отримав тяжкі тілесні ушкодження. На початку 2008 року він емігрував з Азербайджану.

Після цього Гусейнлі активно брав участь в діяльності політеміграції в Європі. B останнім часом співпрацював з супутниковим опозиційним до азербайджанської влади телеканалом TuranTV, який віщає з Європи.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter