В окупованому Криму затримали медсестру та 18-річного студента, які висловлювалися проти війни

Дата: 22 Травня 2024
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Керченському районі Криму російські силовики затримали медсестру центральної районної лікарні за образливі висловлювання про російську армію та підтримку Збройних сил України.

Про це інформує Крим.Реалії з посиланням на телеграм-канал проросійського блогера Олександра Таліпова “Крымский СМЕРШ”, що переслідує кримчан за вираження своїх поглядів.

Судячи з відео, силовики прийшли прямо на роботу до медсестри. Як стверджується, жінка в соціальній мережі “Одноклассники” “підтримувала Збройні сили України, вимагала поважати українського солдата, називала Росію нацистською державою”.

Також “Крымский СМЕРШ” опублікував виправдувальне відео жінки. Ймовірно, воно було записане під тиском.

Крім того, у тимчасово окупованому Севастополі на 18-річного студента склали адміністративний протокол за статтею про “дискредитацію російської армії” за коментарі в інтернеті, повідомляє пресслужба незаконного “МВС” у м. Севастополі.

“Розміщені у вільному доступі висловлювання коментатора дискредитували використання Збройних сил Російської Федерації. Внаслідок проведених заходів правоохоронці встановили особу автора. Ним виявився 18-річний студент одного з вишів, який приїхав на навчання з Республіки Крим”, – мовиться в повідомленні незаконного відомства.

Окупанти планують скерувати матеріали щодо затриманого до незаконного “Нахімовського районного суду” для розгляду по суті справи за частиною 1 ст. 20.3.3 КпАП РФ (“дискредитації російської армії”).

Ім’я та прізвище затриманого не називають.

Як відомо, у Росії та на тимчасово окупованих нею українських територіях силовики переслідують проукраїнськи налаштованих жителів. Проросійський кримський блогер Олександр Таліпов у своїх телеграм-каналах публікує персональні дані кримчан, які підтримують Україну. Внаслідок подібних скарг кримчан затримують і притягують до адміністративної та кримінальної відповідальності за “дискредитацію” окупаційної армії.

Після початку повномасштабного вторгнення в РФ було запроваджено статтю 20.3.3 КпАП – про “дискредитацію”російської армії. Переслідування настає за поширення інформації про російсько-українську війну та висловлювання будь-якої думки, що суперечить позиції Кремля. Росія поширює своє законодавство на територію півострова, а отже кримчани також ризикують бути притягнутими до відповідальності за цією статтею.

Представництво президента України в Автономній Республіці Крим зафіксувало 802 випадки надходження матеріалів, складених за ст. 20.3.3 КпАП РФ до т. зв. “судів” на території тимчасово окупованого Криму. З них у 706 випадках незаконні “судді” ухвалили постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу або приєднали до іншої справи за іншою статтею та ухвалили сукупне рішення. У 24 випадках розгляд матеріалів продовжується.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter