У Саудівській Аравії суд вперше дозволив публічно назвати імʼя чоловіка, якого засудили за сексуальні домагання

Дата: 15 Січня 2022
A+ A- Підписатися

У Саудівській Аравії суддя вперше ухвалив рішення щодо оприлюднення імені чоловіка, якого засудили за сексуальні домагання. Обвинувачуваного, на ім’я Ясир аль-Араві Кримінальний суд міста Медіна визнав винним у переслідуванні жінки з використанням непристойних висловлювань. 

Про це повідомляє BBC.

Будівля суду в Ер-Ріяді. Джерело: Saudi Gazette

Його засудили до восьми місяців увʼязнення, оштрафували на 1330 доларів, в також дозволили публічно називати імʼя аль-Араві, таким чином публічно зганьбивши його.

У січні 2021 році Саудівська Аравія внесла поправки до закону про боротьбу з домаганнями й дозволила публікувати імена злочинців та вироки у місцевих газетах коштом засудженого. Суддям залишається вирішувати, чи слід іти на ці кроки, аналізуючи “важкість злочину та його вплив на суспільство”.

Закон, який набув чинності у 2018 році, вже передбачав покарання у вигляді позбавлення волі на строк до двох років та штраф у розмірі до 27 тисяч доларів для тих, кого визнали винними у сексуальних домаганнях. Повторним порушникам загрожує увʼязнення терміном до пʼяти років і штраф до 80 тисяч доларів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter