У Криму другу добу шукають трирічного сина політв’язня Сулейманова

Дата: 25 Липня 2020
A+ A- Підписатися

У селі Строгонівка під Сімферополем зник трирічний Муса Сулейманов, син громадянського журналіста і фігуранта другої сімферопольської справи “Хізб ут-Тахрір”. До пошуків хлопчика приєдналося понад тисячу людей. 

Про це повідомляє громадське об’єднання “Кримська солідарність”.

Активісти твердять, що хлопчик грався в пісочниці біля свого будинку. Востаннє його бачили 24 липня близько 18:00.

До пошуків доєдналися співробітники так званої поліції, кінологи, представники “управління МНС Росії в Криму” і волонтери організації “Ліза Алерт”. Для пошукових команд розгорнули польову кухню.

Тим часом так звана прокуратура Криму порушила кримінальну справу за п. “в” ч. 2 ст. 105 КК РФ (“Убивство малолітньої особи”). 

“Прокуратурою організовано перевірку органів і установ системи профілактики бездоглядності та правопорушень неповнолітніх, під час якої буде дана оцінка здійсненню належного контролю за вказаною сім’єю. Крім того, буде дана оцінка діям батьків у частині належного виконання обов’язків з виховання малолітньої дитини”, – мовиться в повідомленні пресслужби незаконного формування.

Лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у своєму відеозверненні назвав цинічною заяву “прокуратури”, нагадавши, що, зокрема, вона винна в незаконному позбавленні волі Руслана Сулейманова. Водночас він нагадав, що після його арешту, через два місяці, російські силовики заарештували рідного брата політв’язня Ескандера Сулейманова. 

“Вломитися в будинки кримських татар, кинути за ґрати голову родини, і тепер, через рік, ця “прокуратура” вивчатиме, наскільки батьки виконують свої обов’язки, – це російські варвари”, – обурився він. 

Опубліковано Крымская солидарность Неділя, 26 липня 2020 р.

 

Як відомо, 27 березня 2019 року російські силовики обшукали в Криму будинки кримськотатарських активістів, зокрема активістів громадського об’єднання “Кримська солідарність”. Серед них був і громадянський журналіст Руслан Сулейманов. Усього тоді під час спецоперації затримали 24 активісти за звинуваченням в участі в легальній в Україні та забороненій у Росії організації “Хізб ут-Тахрір”.

За даними правозахисної організації Amnesty International, на сьогодні більш ніж 170 дітей залишилися без батьків через незаконні ув’язнення Російської Федерації.

Фото: Кримська солідарність

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter