Через обстріл Луганщини з боку російських військових загинув священник

Дата: 04 Травня 2022
A+ A- Підписатися
У Луганській області поблизу Рубіжного російські військові обстріляли село Михайлівку, внаслідок уламкового поранення там загинув священник місцевої церкви.
 
Про це в телеграмі повідомив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.
 
Свято-Іллінський чоловічий монастир після російських обстрілів. Джерело: телеграм Сергія Гайдая

Вчора орки відкрили вогонь по селах поблизу Рубіжного. Внаслідок уламкового поранення загинув в.о. намісника Свято-Іллінського чоловічого монастиря с. Варварівка та настоятель храму святителя Феодосія Чернігівського у самій Михайлівці єромонах Парфеній (храми Сєвєродонецької єпархії Української православної церкви Московського патріархату. – Ред.), – написав очільник області.

Він нагадав, що на Луганщині з кінця лютого щонайменше 15 релігійних споруд зазнали пошкоджень унаслідок ворожих обстрілів, також поранення отримали служителі церков.

Російські окупанти неодноразово зводили нанівець сподівання вірян УПЦ МП, що РФ не обстрілює храмів. Водночас голова російських православних, московський патріарх Кирило, він же Володимир Гундяєв, у своїх виступах заявляє, що “Росія ніколи ні на кого не нападала”.

Раніше ZMINA повідомляла, що на Житомирщині, у селі Нова Буда, внаслідок російських обстрілів пошкодженою залишилася Свято-Хрестовоздвиженська церква.

Інцидент трапився ще 1 березня. Того дня, після 14-ї години, один з уламків російського снаряда впав посеред дороги перед будівлею храму, а іншими посікло дах прицерковної каплиці й довколишні дерева. Окрім цього, вибухова хвиля вибила шибки практично в усіх вікнах споруди.

Нагадаємо, що коаліція “Україна. 5 ранку”, до якої входить й Центр прав людини ZMINA, збирає та документує воєнні злочини та злочини проти людяності під час російського вторгнення для національних та міжнародних механізмів правосуддя.

Ми просимо надсилати інформацію і докази про такі злочиниі у вашому населеному пункті на електронну адресу warcrimeSOS.UA@gmail.com. Перед цим ознайомтеся з детальною пам’яткою, як робити це правильно.

Якщо у вас є дані про викрадення або страти активістів, волонтерів, журналістів, представників органів місцевого самоврядування, ви можете повідомити про них нам на адресу: tp@humanrights.org.ua.

Якщо ви бажаєте пройти навчання і долучитися до команди волонтерів Коаліції “Україна. П’ята ранку”, які документують воєнні злочини, заповніть онлайн-форму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter