Зустрічайте – Q: послухайте перший у світі ґендерно нейтральний голос, який створили вчені

Дата: 26 Березня 2019
A+ A- Підписатися

Данські вчені агентства Virtue спільно з фестивалем Copenhagen Pride створили перший у світі ґендерно нейтральний голос, який назвали Q.

Про це повідомляє сайт AdAge.

Щоб створити перший нейтральний голос, учені записали п’ять різних голосів, які не потрапляють у типові параметри “чоловічих” і “жіночих” та обробили їх у такий спосіб, щоб змістити в нейтральний частотний діапазон, близько 145 Гц, між “чоловічим” 80 Гц і “жіночим” 220 Гц. Результат учені протестували на більш ніж 4 тисячах людей; їх просили оцінити ґендер голосу за шкалою від 1 до 5, де найнижчий показник відповідав “чоловічому” голосу, а найвищий “жіночому”. 

Q став альтернативою до відомих помічників Alexa та Siri, які останнім часом більше почали використовувати люди. Розробники першого ґендерно нейтрального голосу сподіваються, що їхній винахід використовуватимуть у суспільній сфері. 

Як відомо, нещодавно Google розробила спеціальний додаток, який допомагає людям з вадами зору дізнаватися про об’єкти навколо. До цього компанія випустила два додатки для людей з порушеннями слуху. Вони переводять мовлення оточення в текст на екрані в режимі реального часу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter