Журналістка дістала опік очей після нападу противників маршу пам’яті трансґендерів

Дата: 19 Листопада 2018
A+ A- Підписатися

Авторка журналу соціальної критики “Спільне” Рита Бондар дістала опік очей внаслідок застосування нападниками перцевого газу 18 листопада на акції противників маршу, присвяченому Міжнародному дню пам’яті загиблих від насильства трансґендерних людей у Києві.

Про це повідомляє ІМІ.

За її словами, на неї напали троє людей, застосувавши балончик з перцевим газом. На події вона була як журналістка та висвітлювала захід. Проте, зауважила Бондар, нападники могли переплутати її з учасниками маршу.

“На мене напали ззаду з криком “Отримуй, брудна лесбіянка!” троє людей. Я пішла знімати акцію правих, що відбувалася біля університету. Випадково познайомилася з двома дівчатками-трансґендерами. Закінчила знімати, пішла з ними в бік метро. Техніки із собою не було, тому навряд чи вони знали, що я  журналістка”, – розповіла Рита Бондар.

Унаслідок нападу журналістка дістала опік рогівки першого ступеня. Заяву до поліції Рита Бондар не писала, оскільки не пам’ятає облич нападників та вважає, що цим ніхто не займатиметься.

Як повідомлялося раніше, 18 листопада у Києві канадський журналіст Майкл Колборн постраждав від противників маршу: один із нападників ударив Колборна кулаком в обличчя, розбивши йому окуляри.

Нагадаємо, в неділю представники праворадикальних організацій атакували учасників маршу до Міжнародного дня пам’яті трансґендерних людей, який відзначається у світі 20 листопада.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter