Журналістам ATR і “Крим. Реалії” забороняють зйомку на півострові

Дата: 26 Червня 2015
A+ A- Підписатися

Співробітники закладів культури посилаються на лист від влади, в якому не рекомендується пускати журналістів.

Про це на своїй facebook-сторінці повідомила заступник генерального директора телеканалу ATR Ліля Буджурова.

Співробітники телеканалу ATR, які працюють у Криму на законних підставах, надаючи свідчення від Роскомнагляду про реєстрацію, видане “Квінмедіа”, стали персонами non-grata не лише для офіційних органів, а й для “своїх”. Днями дві установи кримськотатарської культури попередили нас про неможливість зйомок“, – розповідає Ліля Буджурова.

За її словами, співробітники посилаються на лист з Міністерства внутрішньої політики та інформації Республіки Крим, в якому рекомендується не пускати на свою територію журналістів, які представляють ATR, “15 хвилин”, “Крим. Реалії” і QHA.

А дихати нам можна у себе на батьківщині? Якщо так піде й далі, то нам будуть відмовляти в медичній допомозі в поліклініках, не продавати продукти в гастрономах, висаджувати з громадського транспорту, зобов’яжуть носити на одязі Жовту зірку, а на руках зроблять татуювання з табірним номером“, – обурюється Ліля Буджурова.

Нагадаємо, 31 березня єдиний кримськотатарський телеканал АТR припинив своє мовлення через те, що не пройшов реєстрацію як ЗМІ за російським законодавством.

Представники Ради при президенті РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини направили до Роскомнагляду звернення з проханням не допустити припинення мовлення кримськотатарських ЗМІ через проблеми в процесі інтеграції в російський правовий простір.

10 травня редакція відновила роботу – матеріали публікуються на сайті каналу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter