Жінок у виправному центрі на Дніпропетровщині змушували працювати в жахливих умовах та не платили зарплатні

Дата: 03 Серпня 2018
A+ A- Підписатися

Органи прокуратури виявили грубі порушення законодавства про працю під час залучення до оплачуваних робіт засуджених жінок у Покровському виправному центрі на Дніпропетровщині.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

 

Перевірка встановила, що всі засуджені, які відбувають покарання у виправному центрі, залучені до оплачуваних робіт без строкових трудових договорів. Окрім цього, 30 засуджених жінок працюють у вкрай важких умовах на Нікопольському заводі феросплавів.

“В’язні скаржилися на недотримання елементарних умов техніки безпеки та виробничої санітарії на вказаному об’єкті, а також невиплату їм зарплати, ненадання своєчасної медичної допомоги та неможливість відвідування лазні виправного центру (у літній період засуджені змушені митися у літньому душі, який не обладнано належним чином)”, – розповіли в прокуратурі.

Також стало відомо, що засуджені, які виконують норми виробітку, зарплати не отримують узагалі, а після відрахувань на комунально-побутове забезпечення, харчування та інші послуги мають борги перед виправним центром від 3 до 8 тисяч гривень.

За результатом перевірки до ЄРДР внесли відомості щодо грубого порушення законодавства про працю. Наразі вирішується питання про внесення відомостей до ЄРДР за ознаками злочину, передбаченого ст. 149 КК України (катування).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter