Жінка, яку затримали в Харкові з відрізаною головою доньки, була жертвою домашнього насильства

Дата: 06 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Мешканка села Подвірки, яку затримали на вулиці з відрізаною головою в пакеті у Харкові напередодні, була жертвою домашнього насильства з боку власного брата. 

Про це анонімне джерело з кола знайомих родини розповіло виданню “Типовий Харків”.

Працівники Поліція Харківської області затримали на вулиці Полтавський шлях оголену жінку із ножем. В руках…

Опубліковано Вячеславом Марковим Четвер, 30 квітня 2020 р.

Про затримання 38-річної жінки на вулиці Полтавський шлях у Харкові 30 квітня повідомили в поліції. Близько шостої ранку, як розповіли правоохоронці, оголену жінку помітили на вулиці з пакетом, у якому містилася жіноча голова. Згодом стало відомо, що голова належала 13-річній дочці затриманої. Про це поліцейські дізналися, коли до них зателефонував 40-річний брат жінки та розповів, що знайшов у сусідній кімнаті власного будинку обезголовлене тіло дівчинки. 

Одразу після інциденту сусіди родини розповідали, що жінка в минулому зловживала алкоголем, однак перестала пити після народження дитини. Брат жінки мав порушення мови та слуху, а тому поліцейські допитували його разом із сурдоперекладачем. Також виявилося, що ще одного брата затриманої вбили декілька років тому, а про інших родичів, які б спілкувалися з родиною, мешканцям села було невідомо. 

Людина, яка відрекомендувалася журналістам близьким другом родини, розповіла трохи згодом, що брат затриманої зловживав алкоголем та часто запрошував до себе приятелів, з якими вони разом випивали, а потім з’їдали їжу, яку готувала жінка. Також чоловік часто сварився із затриманою та бив її, про що вона повідомляла в поліцію, але, як зазначив друг родини, правоохоронці не реагували на ці виклики відповідним чином.

“У поліції Тетяна не раз питала: “Ви приймете заяву, тільки коли він когось із нашої сім’ї вб’є?” – розповів він. 

Також, за його словами, чоловік чіплявся до вбитої 13-річної дівчинки, “постійно кликав полежати разом і міг вщипнути за сідниці”.

Наразі поліція відкрила кримінальне провадження щодо жінки за статтею про умисне вбивство малолітньої дитини. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Нагадаємо, що дві третини (67%) українок віком від 15 років зазнали психологічного, фізичного або сексуального насильства. Найчастіше кривдниками виступають партнери жертви. Майже три з десяти жінок (28%), у яких був партнер, кажуть, що вони зазнали фізичного або сексуального насильства з його боку. За один тиждень карантину тільки в Києві соціальні служби та поліція зафіксували майже пів тисячі звернень щодо домашнього насильства.

Водночас відомо, що у 2019 році понад пів тисячі українок відбували покарання за статтею “Умисне вбивство” і велика кількість жінок стали засудженими, захищаючись від домашнього насильства.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter