Зеленський планує зробити Курбан-Байрам та Ураза-Байрам державними релігійними святами

Дата: 18 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Президент Володимир Зеленський планує підписати указ, згідно з яким Курбан-Байрам і Свято жертвопринесення, одне з двох головних свят мусульман. Під час Курбан-Байраму узвичаєно відвідувати могили предків, робити візити до друзів, подарунки. Організовують святкову трапезу. та Ураза-Байрам і Ісламське свято на честь закінчення посту в місяць Рамадан. отримають статус державних релігійних свят.

Про це повідомили в Офісі президента. 

Зеленський не уточнив, коли саме він планує підписати відповідний указ, проте сказав, що зробить це найближчим часом. Також у Києві, за словами глави держави, планують побудувати нову велику мечеть. Президент наголосив, що він чекає від кримських татар проєкт цієї мечеті та готовий підтримати його. 

У День пам’яті жертв геноциду кримських татар президент провів зустріч із представниками кримськотатарського народу. Він наголосив, що, окрім оголошення Курбан-Байраму та Ураза-Байраму державними святами, для розв’язання проблемних питань кримськотатарського народу при Офісі президента створять спеціальну групу. 

“Щоб ця робоча група давала нам пропозиції, ми обмінювалися цими пропозиціями та дуже швидко рухалися”, – сказав Зеленський.

ДОВІДКА. Депортація кримських татар з Криму відбувалася впродовж 18–20 травня 1944 року. За два дні з півострова радянські силовики насильно переселили до 194 тисяч осіб. У листопаді 2015 року парламент окремою постановою визнав депортацію геноцидом кримськотатарського народу. 18 травня в Україні відзначають День пам’яті жертв геноциду кримських татар.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter