Зеленського покликали на акцію до річниці вбивства Гандзюк

Дата: 30 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Активісти ініціативи “Хто замовив Катю Гандзюк?” покликали на акцію до річниці вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк президента Володимира Зеленського. 

Про акцію активісти написали на сторінці заходу “Рік без Каті”.

Акцію планують провести 4 листопада в багатьох містах України та за кордоном. У Києві активісти збираються вийти до Офісу президента на Банковій.

“Виповнюється рівно рік, як Катерина Гандзюк померла в лікарні після трьох місяців страждань і численних операцій, які їй довелося пережити внаслідок цинічного нападу на неї. За цей час друзі Каті та люди, яким не байдуже, провели десятки акцій з вимогою ефективного розслідування її вбивства та покарання замовників. Ініціатива “Хто замовив Катю Гандзюк?” стала своєрідним майданчиком для захисту активістів від нападів та переслідувань. Ми виходимо знову”, – написали вони. 

Окремо організатори акції запросили поставити свічку в пам’ять про їхню подругу Володимира Зеленського. 

“Саме ви, як людина, не пов’язана із замовниками, людина, яка публічно засудила ігнорування цієї справи, можете довести всій країні і всьому світові: справедливість в Україні – це не порожня абстракція, це жива цінність, сповнена диханням мільйонів її громадян. Ми запрошуємо вас прийти на нашу акцію та поставити свічку в пам’ять про нашу подругу. Не мовчіть, пане президенте. Не будьте, як ваші попередники”, – закликали вони главу держави.

Як відомо, Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня 2018 року. 4 листопада вона померла в лікарні внаслідок опіків 40% тіла. 6 червня п’ятьом виконавцям нападу суд призначив мінімальні терміни  –  від трьох до шести років утримання під вартою.

Підозру як організаторові злочину вручено лише одній особі – голові Херсонської облради Владиславу Мангеру, який перебуває на волі з електронним браслетом.

Також оголошено підозру ймовірному посереднику між замовником і виконавцями, раніше судимому за серійне вбивство Олексію Левіну, який переховується за кордоном. Восьмим і наразі останнім підозрюваним у цій справі є експомічник нардепа Ігор Павловський. У квітні йому змінили підозру зі співучасті в злочині на його замовчування.

Активісти вже пів року вимагають оголосити підозри також колишньому голові Херсонської ОДА Андрію Гордєєву та його ексзаступнику Євгенові Рищуку, вважаючи, що вони теж причетні до замовлення нападу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter