Засуджені за тероризм в Україні росіяни просять Путіна обміняти їх на українських політв’язнів

Дата: 30 Січня 2019
A+ A- Підписатися

Засуджені в Україні за участь у війні на Донбасі росіяни попросили президента РФ Володимира Путіна обміняти їх на українських політв’язнів.

Листи трьох російських військових опублікувало видання “Новая газета”.

Листи, за інформацією журналістів, 22 росіянина написали ще в серпні 2018 року. Прохання передали російській стороні дипломатичними каналами, але ніякої реакції від Росії досі так і не було.

“Я, Єгоров Сергій Геннадійович, уродженець Російської Федерації Свердловської області. Я був узятий у полон 14 квітня 2017 року в нічний час збройними силами України. Мене звинувачують у тому, що я є стрільцем ЗС ДНР [Збройних сил “Донецької народної республіки”] 5-ї ОМСБ [окремий механізований батальйон] 1-ша рота 2-й взвод 2-ге відділення, я дійсно є добровольцем, прибув виконати свій патріотичний обов’язок”, – розповів свою історію один із засуджених.

Автори листів зауважили, що у в’язницях у них погіршився стан здоров’я, та розповіли, що їм не надають медичної допомоги.

“2 лютого 2018 року оступився в камері і зламав ногу, яка без того в поганому стані. 6 лютого після огляду лікарем було встановлено витягування ноги спецконструкції, було заявлено про необхідність проводити операції, але заходів вжито не було, 38 днів пролежав на витягненні”, – розповів громадянин РФ Олексій Седіков

Засуджений за тероризм Олексій Седіков

“Прошу Вас, Володимире Володимировичу, допомогти, посприяти у вирішенні питання щодо мого переведення в РФ або організувати і здійснити можливий обмін заручників і військовополонених громадян РФ на політичних в’язнів, полонених громадян України, які перебувають у в’язницях РФ. Прийміть, будь ласка, всі необхідні заходи щодо повернення нас, громадян РФ, які перебувають у в’язницях України, до себе на Батьківщину”, – закінчують усі свої листи росіяни.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter