БПП та “Народний фронт” блокують створення ТСК щодо нападів на активістів – Заліщук

Дата: 05 Листопада 2018
A+ A- Підписатися

Парламентські фракції Блоку Петра Порошенка та “Народного фронту” блокують створення тимчасової слідчої комісії щодо розслідування фактів нападів на активістів.

Про це заявила народна депутатка від БПП Світлана Заліщук.

“На жаль, керівництво Верховної Ради України та парламентської коаліції нехтує своїм правом контролювати правоохоронні органи та можливістю провести власне розслідування питань, що становлять суспільний інтерес”, – написала Заліщук на своїй сторінці у Фейсбуку.

Депутатка розповіла, що ще 22 жовтня група народних депутатів подала до регламентного комітету проект постанови про створення ТСК для проведення розслідування відомостей щодо нападів на громадських активістів у 2017–2018 роках.

Утім, сформувати комісію досі не вдалося, бо за два тижні представників до складу ТСК спрямували лише дві фракції – “Самопоміч” та “Батьківщина”.

“Всі інші депутатські фракції та групи проігнорували створення ТСК. В тому числі фракції Блоку Петра Порошенка та “Народного фронту”, представники яких очолюють усі силові та правоохоронні органи в країні”, – наголосила Заліщук.

Згідно із Законом “Про Регламент Верховної Ради України”, кількісний склад тимчасової спеціальної комісії формується депутатськими фракціями та групами у п’ятиденний строк з дня письмового звернення ініціаторів утворення ТСК. Для створення комісії достатньо представництва хоча б одного народного депутата від кожної депутатської фракції або групи.

Водночас Заліщук уточнює, що включити до порядку денного засідання сесії питання створення ТСК можна і без скерування фракціями або групами своїх представників та без додаткового голосування.

Тож 5 жовтня група народних депутатів, а також представники правозахисних громадських організацій вимагатимуть включити питання створення ТСК до порядку денного.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter