За прикладом Австралії МОЗ хоче створити загальнонаціональну “Лінію життя”: як вона працює?

Дата: 12 Листопада 2018
A+ A- Підписатися

Виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун розповіла про плани створити в Україні службу психологічної підтримки “Лінія життя”, яка вже багато років працює у Австралії.

Про це Супрун повідомила на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, наразі у МОЗ планують підписати меморандум про співпрацю між Україною та Австралією, перекласти протоколи надання психологічної допомоги, які використовують фахівці австралійської служби, та почати процес підбору майбутніх тренерів та працівників лінії.

“Це буде загальнонаціональна служба підтримки, куди кожен українець в момент особистої кризи зможе звернутися за допомогою”, – розповіла Супрун.

У Австралії кожна людина, що переживає психологічні проблеми, може подзвонити на гарячу лінію, де працює 11 тисяч добровольців, та отримати підтримку та професійну допомогу. Єдиний номер працює 24 години на добу 7 днів на тиждень, а на сайті “Lifeline Australia” зазначається, що до них можна звернутись з проблемами особистої кризи, тривоги, депресії, напруги від роботи, сім’ї тощо.

За словами Супрун, завдяки роботі національної гарячої лінії у Австралії вдається рятувати 50 тисяч життів щороку.

ДОВІДКА: Самогубства в Україні є поширеною причиною передчасної смерті. Згідно з даними ВООЗ, у 2009 році Україна перебувала на 13 місці в загальносвітовому рейтингу за рівнем суїцидів. В останні роки багато самогубств трапляється серед військових, які повертаються з зон проведення АТО/ООС.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter