За останні 4 місяці 2015 року в Україні стались 34 злочинів на ґрунті ненависті – Гей-альянс Україна

Дата: 15 Серпня 2016
A+ A- Підписатися

За останні 4 місяці в Україні сталось 34 злочинів на ґрунті ненависті та випадків дискримінації.

Про це в ефірі Громадського радіо повідомив програмний директор Всеукраїнської громадської організації “Гей-альянс Україна”, член Запорізького обласного благодійного фонду “Гендер Зед” Юрій Йорський.

“За останні чотири місяці 2015 року з нашими обмеженими ресурсами по всій Україні (7 моніторів – ред.) ми нарахували 34 злочинів на ґрунті ненависті, в тому числі злочинів дискримінації. В той час як поліція заявляє про один кейс”, – каже ЛГБТ-активіст.

“Офіційної статисти немає через відсутність у Кримінальному кодексі у пункті про злочини на ґрунті ненависті таких факторів як гомофобія та трансфобія”, – додає він

За його словами, люди бояться звертатись до правоохоронців, бо не вірять, що злочинці будуть покарані.

Також він заявив, що в Україні з 2014 року набрав обертів праворадикальний рух так званий “Модний вирок”.

“Команда молодих людей під виглядом неповнолітніх хлопців знайомляться в Інтернеті з представниками ЛГБТ, призначають зустрічі. А коли людина приходить, то там її б’ють, знімають на відео, викладають запис в Інтернет. Таким чином повністю знищують його долю. Людина змушена полишати своє місто, тому що він не був відкритим перед суспільством в тому, що він гей. Відповідно він має повністю змінювати своє життя”, – каже Юрій Йорський.

Як пояснив Центру інформації про права людини Юрій Йорський, жоден із 34 постраждалих не захотів звертатись до правоохоронців через острах, що їхня сексуальна орієнтація буде розкрита.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter