За 30 років у Криму від СНІДу померло понад 2,5 тисячі осіб

Дата: 01 Грудня 2017
A+ A- Підписатися

За останні 30 років в Криму від СНІДу померли понад дві з половиною тисячі осіб.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на дані підконтрольного Росії Кримстата.

За його інформацією, з січня до жовтня цього року в анексованому Криму від СНІДу померли 298 осіб, минулого року – 389 осіб. За минулий рік у Криму виявили 650 заражених ВІЛ-інфекцією, які не знали про хворобу. Серед них було 19 неповнолітніх дітей.

“За рівнем захворюваності та поширення ВІЛ-інфекції Крим посідає дев’яте-десяте місце серед усіх регіонів Росії. При цьому, починаючи з 2007 року, у нас переважає статевий шлях передачі інфекції. За дев’ять місяців цього року на частку статевого шляху передачі вірусу припало 80  всіх випадків зараження”, – цитує “РИА Крым” головного лікаря кримського Центру профілактики та боротьби зі СНІД Олександра Немикіна.

В анексованому Криму за останні півроку різко зросла кількість ВІЛ-позитивних людей, повідомив російський Центр профілактики та боротьби зі СНІД. За даними організації, в серпні зафіксовано 22 тисячі нових випадків зараження, тоді як у січні їх було лише 16 тисяч. За статистикою 2013 року, в Криму було 28 ВІЛ-позитивних на 100 тисяч населення, а в 2016-му – вже 40 випадків.

Міністерство охорони здоров’я Криму в жовтні цього року повідомило, що в Криму на диспансерному обліку з ВІЛ стоять понад 10 тисяч осіб, але з них тільки половина отримує антиретровірусну терапію.

У 2017 році в Україні щодня реєстрували 48 випадків захворювання на ВІЛ-інфекцію, 24 захворювання на СНІД та 8 випадків смерті від СНІД. На початку 2017 року в Україні мешкало 238 тисяч людей з ВІЛ. Станом на перше листопада цього року в закладах охорони здоров’я під медичним наглядом перебували 139 394 ВІЛ-інфікованих громадян України. За останні 30 років понад 43 тисячі українців померли від СНІДу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter