За ув’язнення та катування цивільних на Київщині заочно судитимуть трьох росіян

Дата: 09 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Заочно до суду скерували обвинувальний акт стосовно трьох російських військових за фактом порушення законів та звичаїв війни. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Казаїчев, Кочкін та Синевич

Імен підозрюваних не називають, але відомо, що мова йде про командира Сергія Казеїчева,  заступник командира роти Олександра Кочкіна та його підлеглого Григорія Синевича

У лютому–березні 2022 року під час окупації села Здвижівка Бучанського району вони та інші російські військові позбавляли волі та катували цивільних. Так, 19 березня за наказом командира росіяни затримали чотирьох цивільних, наказали їм лягти на землю, а також вбили собаку одного із постраждалих, щоб залякати. 

Невдовзі їх вивезли на околицю села, зв’язали руки, закрили очі, обмотали голови клейкою стрічкою та утримували в нелюдських умовах. 

“Один з обвинувачених разом з іншими військовими РФ відвіз одного із затриманих до лісу, де катував, змушуючи зізнатись у співпраці з ЗСУ. Він погрожував вбивством, імітуючи утоплення в колодязі, розстріл, спалення, здійснивши кілька пострілів з автоматичної зброї та обливши легкозаймистою рідиною. Також потерпілому було завдано численних ударів ногами та іншими предметами по різних частинах тіла”, – описують події того дня слідчі. 

Якщо суд визнає підозрюваних винними, то вони можуть отримати від 8 до 12 років. 

Нагадаємо, що заочно підозру отримав росгвардієць, який розстрілював цивільних на виїзді із Гостомеля. Мова йде про Юрія Слабкова.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter