За спалення школярки, яка заявила про сексуальні домагання, у Бангладеш стратять 16 людей

Дата: 25 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

У Бангладеш стратять 16 людей, причетних до вбивства учениці однієї з місцевих шкіл, яку облили гасом і підпалили після того, як вона розповіла про сексуальні домагання з боку директора. 

Про це повідомляє BBC. 

Убита Нусрат Джахан Рафі

До страти засудили, зокрема, директора школи, дві однокласниці дівчини і двох місцевих керівників відділення панівної партії. Судовий процес пройшов у швидкому режимі та супроводжувався протестами, адже історія зі спаленням школярки обурила місцевих жителів. 

“Слідство в справі про загибель Нусрат Джахан Рафі розкрило змову за участю декількох впливових чоловіків і однокласниць. Їхньою метою було змусити її замовкнути”, – розповіли журналісти. 

Поліція стверджує, що директор, якого вони затримали після заяви Нусрат, віддав наказ розправитися з ученицею, поки перебував у тюремній камері. Згодом з’ясувалося, що кілька поліцейських теж співпрацювали зі зловмисниками і допомагали їм, поширюючи неправдиві відомості про те, що Нусрат наклала на себе руки, а не була вбита. Проте поліцейських так і не засудили. 

Судовий процес пройшов у швидкому режимі та супроводжувався протестами

Наразі сім’я вбитої дівчини перебуває під захистом поліції. Родичі привітали вердикт суду і попросили виконати вирок якнайшвидше. Відомо, що в Бангладеш смертна кара виконується через повішення.

Нагадаємо, що 19-річну школярку Нусрат Джахан Рафі спалили після того, як директор школи запросив її до свого кабінету і кілька разів без згоди доторкнувся до неї. Вона подала заяву до поліції, але весь час, поки потерпіла розповідала про пережите, правоохоронці знімали її на мобільний телефон. Нусрат дістала опіки 80% тіла і через декілька днів померла. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter