За призначення суддів Верховного Суду на Порошенка завели справу

Дата: 08 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Очільниця Офісу генерального прокурора Ірина Венедіктова внесла відомості до ЄРДР щодо можливих неправомірних дій колишнього президента Петра Порошенка та інших осіб під час призначення суддів Верховного Суду у 2017 і 2019 роках.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора. 

Справу, як ідеться в повідомленні, завели на підставі звернення працівників Верховного Суду України. Вони стверджують, що підстави для указів Порошенка від 2017 та 2019 років не відповідають нормам Конституції та Закону України “Про судоустрій та статус суддів”. Також у зверненні працівники Верховного Суду України вказали, що були незаконно позбавлені права на працю і її оплату у зв’язку з так званою ліквідацією ВСУ.

Порошенка підозрюють у зловживанні владою або службовим становищем, втручанні в діяльність судових органів, невиконанні судового рішення та діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади.

Нагадаємо, у травні 2019 року Порошенко призначив на посади суддів Верховного Суду низку недоброчесних кандидатів. ZMINA тоді розповідала, що про них відомо. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter