За повторне порушення карантину в Грузії саджатимуть за ґрати на шість років

Дата: 24 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

За повторне порушення правил надзвичайного стану та карантину в Грузії каратимуть ув’язненням до шести років. 

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Відповідну поправку до Кримінального кодексу грузинський парламент ухвалив у третьому читанні напередодні. За словами лідера парламентської більшості Мамука Мдінарадзе, посилені заходи ухвалили для виконання декрету президента щодо дії надзвичайного стану.

“На жаль, ми щодня стикаємося з фактами непокори деяких людей, які ігнорують вимоги карантину і запровадженої комендантської години”, – сказав він. 

Як відомо, з кінця березня в Грузії почав діяти надзвичайний стан. Згодом влада ввела комендантську годину з 21:00 до 6:00 ранку, а також повністю заборонила користуватися легковими автомобілями громадянам.

Нагадаємо, що задля недопущення епідемії коронавірусної інфекції в Україні Кабінет Міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації та карантин у всій країні до 24 квітня. Однак, як стверджують експерти, не всі рішення уряду відповідають Конституції, а деякі запропоновані урядом дії щодо посилення карантину, за їхніми словами, неможливо виконати. Український уряд посилив карантин по всій країні із 6 квітня, а згодом продовжив його до 11 травня. 

Нещодавно Генеральний секретар ООН Антоніо Гутерреш заявив, що пандемія коронавірусу призводить до кризи у сфері прав людини, а тому уряди країн мають запроваджувати лише законні й співмірні з ризиками обмеження.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter