За порушення карантину поліція оштрафувала три столичні нічні клуби

Дата: 19 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Поліція Києва склала три адмінпротоколи на керівників нічних клубів, які відновили свою роботу попри карантин.

Про це повідомили у відомстві. 

Роботу нічних клубів напередодні розкритикував мер Києва Віталій Кличко, який дізнався про це з мережі, де розповсюджували відео вечірки у одному з закладів. 

“Я обурений! Натовпи людей – це якийсь бенкет під час чуми! Міська влада не дозволяла відкривати нічні клуби та інші розважальні заклади! І я звертаюся до поліції перевірити такі заклади. І має бути сувора відповідальність їх власників”, – говорив Кличко. 

Правоохоронці, які влаштували перевірку столичних розважальних закладів, розповіли, що заклади працювали у Печерському та Шевченківському районах Києва. На керівників закладів склали протоколи за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) КУпАП. Правопорушникам загрожує штраф від 34 до 170 тисяч гривень.

Нагадаємо, що український уряд посилив карантин по всій країні із 6 квітня до 11 травня, а згодом продовжив його до 22 травня, однак з пом’якшеннями. У Києві, наприклад, із 12 травня відкрили непродовольчі магазини, салони краси та перукарні, парки та сквери, а нещодавно мер міста Віталій Кличко попросив Кабінет Міністрів відновити роботу столичного метрополітену з 25 травня. Водночас Львівська область перенесла послаблення карантину на 15 травня. 

За час карантину поліція намагалася притягнути за порушення карантину сотні осіб, однак суди в 90% випадків стають на бік українців, коли розглядають подібні справи. Так, наприклад, суд не оштрафував чоловіка за відсутність маски, бо держава мала забезпечити його нею за законом. Не став суд карати й львів’янку, яка під час карантину вийшла на роботу, щоб пошити маски. Виявилось, що жінка шила їх не для продажу, а для власної родини. 

Відмовилися накладати штраф і на чоловіка, який у перший день посилення карантину переплив річку в столичному Гідропарку, адже поліцейські неправильно склали протокол. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter