За понад тиждень протестів у США зафіксували 180 нападів на журналістів

Дата: 05 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Із 26 травня до 3 червня під час протестів у США, спричинених загибеллю афроамериканця Джорджа Флойда, зафіксували 279 випадків тиску на свободу слова. 

Про це повідомили в правозахисній організації  The U.S. Press Freedom Tracker.

За цей період організація зафіксувала понад 45 арештів та 180 нападів на журналістів, з яких 149 відбулося з боку правоохоронних органів. З них 67 стосувалися випадків фізичної атаки. Також під час протестів працівникам медіа ламали техніку 40 разів. 

Серед постраждалих журналістів була також і працівниця видання “Голос Америки” Христина Шевченко, яка отримала перелом двох пальців на нозі та легку травму голови. Інцидент, під час якого вона дістала травми, стався в Санта-Моніці (штат Каліфорнія), де журналістка знімала відео, як група людей увірвалась в один з магазинів.

Нагадаємо, що масові протести в США спалахнули 25 травня, коли 46-річний житель Міннесоти Джордж Флойд загинув під час затримання поліцією. Як видно на записах, що швидко поширилися мережею, один з поліцейських майже дев’ять хвилин тиснув на шию чоловіка, поки той благав правоохоронця зупинитися та казав, що йому немає чим дихати. 

Наразі всіх чотирьох поліцейських, причетних до смерті Флойда, заарештували: 37-річного Томаса Лейна, 26-річного Александра Куенга і 34-річного Ту Тао звинувачують у пособництві й підбурюванні до ненавмисного вбивства. Дереку Чавену, якого спочатку звинувачували у вбивстві з необережності, змінили статтю звинувачення. Тепер його звинувачують у вбивстві без наміру, за що чоловік може дістати 40 років в’язниці. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter