З вересня у пологових новонародженим мають видавати “пакунок малюка”: що робити, якщо вам його не видали?

Дата: 05 Вересня 2018
A+ A- Підписатися

З вересня у всіх пологових будинках України сім’ям новонароджених мають видавати пакунок новонародженого, куди входять іграшки, підгузки та спеціальний матрац. Міністерство соціальної політики підготувало інструкцію на випадок, якщо ви не отримали гарантовану державою допомогу.

Про так звані “бейбі-бокси” на засіданні уряду ще в травні розповів прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Тоді він повідомив, що орієнтована ціна пакунку становитиме 5 тисяч гривень.

Відповідно до затвердженого порядку, право на отримання “пакунка малюка” мають громадяни України, іноземці й особи без громадянства, які на законних підставах проживають на території України та народили живонароджену дитину. Отримати бокс можна не пізніше ніж через 30 днів із дня народження.

Пакунок видається під час виписки новонародженої дитини з пологового будинку. При цьому у відомстві підкреслюють, що наразі здійснюється сертифікація товарів з пакунка, а тому їх може не бути в день виписки.

Щоб отримати “бейбі-бокс”, батькам новонародженого треба заповнити письмову заяву на бланку. Зробити це можна прямо в пологовому будинку. 

Далі місцевий структурний підрозділ з питань соціального захисту населення звертається до обласного з відповідним проханням про надання набору.

Після цього працівники підрозділу мають за 17 робочих днів доставити пакунок за місцем проживання сім’ї.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter