З лікарні міста Сміла вивозять пацієнтів: у палатах температура досягла позначки нижче 10 градусів

Дата: 14 Листопада 2018
A+ A- Підписатися

Через відсутність опалення пацієнтів зі Смілянської міської лікарні в Черкаській області перевозять у найближчі лікувальні заклади.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я.

12 листопада в місті оголосили надзвичайний стан через відсутність тепла. Опалювати оселі людей не можуть, адже КП “Смілакомунтеплоенерго” не уклало договори з постачальником природного газу через заборгованості та недостатню кількість коштів на закупівлю газу.

Чиновники МОЗ повідомляють, що через це температура в приміщеннях Смілянської міської лікарні знизилася до +3 – +7 градусів, що нижче визначеного нормами мінімально допустимого рівня. У закладі почали опалювати палати електрообігрівачами, проте скоро заклад знеструмило, адже спрацьовувала захисна автоматика через перевантаження електромережі.

“Управління охорони здоров’я Черкаської області вирішило відсьогодні тимчасово призупинити госпіталізацію пацієнтів до Смілянської міської лікарні та розгорнути додаткові 100 ліжок терапевтичного та неврологічного профілю на базі КЗ “Смілянська міська лікарня імені Тараса Шевченка” Смілянської міської ради”, – йдеться в повідомленні відомства.

Наразі планується транспортувати пацієнтів з невідкладними станами каретами швидкої допомоги до найближчих лікувально-профілактичних установ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter