З 1992 року у світі за професійну діяльність убили понад тисячу журналістів – CPJ

Дата: 14 Березня 2019
A+ A- Підписатися

З 1992 року у світі за свою професійну діяльність убили 1337 журналістів.

Про це повідомили в Комітеті захисту журналістів у Twitter.

Щоб привернути увагу до вбивств працівників медіа, комітет випустив спеціальну збірку “Остання колонка”, яка складається з останніх робіт 24 журналістів, убитих за професійну діяльність.

“Представляємо “Останню колонку” як спосіб зберігати пам’ять про тих, хто віддав свої життя, щоб відкрити правду і вимагати справедливості, щоб винні в їхніх убивствах були притягнуті до відповідальності”, – наголошують упорядники збірки на сайті комітету. 

До видання увійшов і текст “Азов, ответственность и добробаты” убитого в липні 2016 року журналіста “Української правди” Павла Шеремета

Також автори розробили спеціальний анімований логотип, куди додали імена всіх убитих журналістів. 

“Щоразу, коли буде вбито журналіста, його ім’я  додаватиметься до лого”, – зауважили вони. 

Як відомо, відомий американський журнал Time назвав “Людиною року – 2018” журналіста Джамаля Хашоггі, якого вбили в посольстві Саудівської Аравії в Стамбулі, розстріляну редакцію американського видання The Capital Gazzete, журналістів Reuters Ко Ва Лона і його колегу До К’я Со Оо, яких засудили у М’янмі на сім років в’язниці, та опозиційну журналістку Марію Рессу з Філіппін, яку влада судить за нібито несплату податків.

За даними Національної спілки журналістів України, лише за два місяці поточного року в країні встигли 13 разів напасти на працівників медіа. За останні два роки експерти зафіксували 175 фізичних атак на журналістів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter