В Одесі випустили з-під варти Хаєцького, на якого хочуть “повісити” всю вину за пожежу в коледжі

Дата: 28 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Апеляційний суд Одеської області відпустив з-під варти Андрія Хаєцького, підозрюваного в справі про недбалість, яка призвела до трагедії в Одеському коледжі економіки в грудні 2019 року.

Про це у фейсбуку повідомив одеський активіст Віталій Устименко. 

Андрій Хаєцький звільнений на поруки!Хоча б така, мінімальна справедливість.Дякую вам всім! Ви тупо прекрасні!

Опубліковано Віталієм Устименком Четвер, 28 травня 2020 р.

Під час засідання на вулиці люди влаштували акцію протесту з вимогою відпустити Хаєцького, адже, на їхню думку, його намагаються зробити винним у пожежі. Напередодні суду на підтримку чоловіка виступили в PEN Ukraine, а друзі розповідали, що прокуратура базує своє звинувачення на тому, що Хаєцький переховувався від правоохоронних органів та суду. Також важливо, що на момент пожежі активіст уже не працював у коледжі, а до його обов’язків не входила пожежна безпека.

Під час засідання апеляційного суду адвокати Хаєцького заявили, що повістки від правоохоронців приходили на адресу, де чоловік давно не живе. Водночас, на думку захисту, правоохоронці навіть не намагалися знайти одесита, адже весь цей час він працював у комунальній установі. 

Небольшая победа, но как это вообще у нас.. кто оказывается в судах и сизо..? #FreeАндрій Хаєцький

Опубліковано Vera Zemlyanikina Четвер, 28 травня 2020 р.

Хаєцького відпустили на поруки народних депутатів України Андрія Колебошина та Сергія Урбанського. Тепер чоловік зобов’язаний повідомляти правоохоронців про зміну свого місця проживання та роботи, не залишати міста без дозволу, прибувати за кожною вимогою правоохоронців, здати закордонний паспорт і не спілкуватися з іншими підозрюваними в справі.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter