Внаслідок російського обстрілу Харкова загинули восьмеро людей (оновлено)

Дата: 26 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Внаслідок обстрілів російськими військовими 26 травня Харкова загинули восьмеро цивільних. Ще 17 людей зазнали поранень.

Про це повідомили голова Харківської ОВА Олег Синєгубов та радниця голови облради Наталя Попова.

Ілюстративне зображення наслідків російських обстрілів у Харкові. Фото: Сергій Кочмарський/ZMINA

З початку доби в Харкові та області повітряну тривогу оголошували щонайменше сім разів. У соцмережах харків’яни повідомляли про вибухи у районі Павлового Поля, в центрі Харкова, а також в селищі Жуковського. 

Окрім сімох загиблих, нині відомо також про 17 постраждалих, зокрема дитину. Однак ці дані є попередніми. 

О 21.21 26 травня керівник Нацполіції Ігор Клименко повідомив про 8 загиблих, серед яких немовля.

“Коли почався обстріл, на вулиці гуляла молода сім’я: дружина та чоловік, у якого на руках було 5-тимісячне маля. Чоловік помер одразу, жінку в тяжкому стані госпіталізували. Згодом поліцейські Поліції Харківської області знайшли й тіло дитини. Малюка з рук батька вибуховою хвилею відкинуло вгору на дах під’їзду… Внаслідок сьогоднішніх обстрілів загинуло 8 харків’ян“, – зазначив очільник Нацполіції.

З 24 травня у Харкові відновило роботу метро, й під час бомбардувань його не зупиняють. При цьому, за словами мера Ігоря Терехова, у підземці виділили сектори для тих, хто хоче сховатись від російських обстрілів. 

26 травня гатили й по місту Дергачі у Харківській області. Нині там відомо про одного загиблого та пораненого. 

Через обстріли на Харківщині залишаються без світла близько 400 населених пунктів, майже 100 – без газу. За даними тамтешньої ОВА, росіяни намагаються покращити тактичне положення в районі міста Ізюм та відновити наступ на Слов’янськ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter