Віктор Гандзюк про вирок виконавцям нападу на його дочку: Спектакль і відомий фінал

Дата: 06 Червня 2019
A+ A- Підписатися

Батько Катерини Гандзюк назвав вирок п’яти фігурантам нападу на його дочку “спектаклем з визначеними ролями і відомим фіналом”. А через призначений їм термін ув’язнення – від трьох до шести років – відчуває “сором за державу”.

Про це він написав на своїй фейсбук-сторінці.

“Від трьох до шести років. За вбивство. З особливою жорстокістю. З причиненням особливих мук. Вчинене групою осіб за попередньою домовленістю. На замовлення. За гроші. Боляче, гидко, соромно перед світлою пам‘яттю Каті. Соромно за державу”, написав Віктор Гандзюк.

Він скептично оцінив угоду обвинувачених зі слідством про визнання ними вини і готовність свідчити щодо інших учасників злочину, яка і допомогла зменшити їм терміни покарання.

“Прокуратура торгується з вбивцями, як на східному базарі. Ти мені, я тобі. Кажуть, так дозволяє закон. Вигідно і прокурорам: не треба збирати докази, злочин розкрито, справа передана до суду, знижується градус суспільної напруги”, додав батько Катерини.

Також він не побачив щирого каяття у виконавців злочину. За його словами, під час судового засідання ті глузливо посміхалися.

Він також пригадав, що на протез для одного з обвинувачених, який втратив частину ноги в зоні АТО, гроші збирала і його дочка.

Катя була одним із організаторів збору. На ньому він і пішов вбивати Катю”.

“Катю, моя добра, світла, трішки наївна дитинко. Ти так мріяла змінити все на краще. Ти так вірила людям. Зліва від мене п‘ять покидьків, бандитів, вбивць. Вони забрали Твоє життя. На замовлення інших мерзотників вони стратили Тебе – показово, жорстоко, зухвало, з муками. За тридцять срібників. Шкодують? Не думаю. Шкодують, що попалися”,  додав Гандзюк.

Засуджені виконавці нападу на Катерину Гандзюк. Колаж: Іван Антипенко

Нагадаємо, 6 червня Покровський районний суд Дніпропетровської області оголосив вирок п’ятьом виконавцям нападу на херсонську активістку та керівницю справами Херсонського міськвиконкому Катерину Гандзюк. Координатор групи виконавців нападу Сергій Торбін отримав шість із половиною років ув’язнення за “підбурення і пособництво”, безпосередній нападник Микита Грабчук – рівно шість, двоє співучасників Володимир Васянович та В’ячеслав Вишневський – по чотири роки. Віктор Горбунов, який купував сірчану кислоту, але не перебував безпосередньо на місці скоєння злочину, – три роки. Також суд стягнув по 50 тисяч гривень штрафу з кожного обвинуваченого як компенсацію за залучення експертів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter