Відставки Авакова просять у парламенті та на сайті президента, але очільник МВС не збирається йти

Дата: 05 Червня 2019
A+ A- Підписатися

Низка народних депутатів почала збір підписів за відставку очільника Міністерства внутрішніх справ Арсена Авакова.

Про це у Facebook повідомив депутат Остап Єднак.

За його словами, підписи він збирає разом з колежанкою Ганною Гопко.

“Цікаво, скільки колег наважаться. Громадяни відчувають небезпеку від МВС, а має бути навпаки! Поліція не захищає, а вбиває громадян. Поліція не розслідує злочини, а прикриває злочинців”, – написав він. 

Водночас на сайті президента України ще 2 червня з’явилася петиція за відставку Авакова. Створив її чоловік на ім’я Роман Василенко, а на момент написання новини прохання звільнити очільника МВС підписали вже понад 20 тисяч осіб. 

Зі свого боку сам Аваков уже заявив, що не збирається подавати у відставку.

“Я не напишу заяву про відставку, але питання моєї відставки може розглянути у відповідному порядку цей парламент, або наступний, або хто-небудь”,сказав він журналістам Інтерфаксу-Україна. 

Як відомо, причиною вимоги звільнити Авакова з посади став інцидент у місті Переяславі-Хмельницькому, де 31 травня патрульні поліцейські під час відпочинку вживали спиртні напої, а згодом вирішили постріляти з вогнепальної зброї по металевих банках. Під час стрільби один з правоохоронців поцілив у п’ятирічного хлопчика Кирила, влучивши йому в голову. Дитину відразу ж відправили до лікарні, де прооперували, але її стан залишався вкрай тяжким. 

3 червня Кирило помер від отриманих поранень. Внаслідок цього голова поліції Київської області Дмитро Ценов подав рапорт про відставку з посади та просив керівництво Нацполіції скерувати його в зону проведення операції Об’єднаних сил. Голів поліції в Переяславі-Хмельницькому також відсторонили від посад, а патрульних, імовірно винних у смерті дитини, посадили до СІЗО на два місяці. 

Активісти неодноразово критикували очільника МВС Аресена Авакова та очільника ГПУ Юрія Луценка за їхню діяльність на обійманих посадах, а нещодавно навіть вимагали занесення їх до міжнародних санкційних списків. 

 

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter