Відра замість туалетів та прогулянки під палючим сонцем: як живуть пацієнти психоневрологічного інтернату на Дніпропетровщині

Дата: 06 Липня 2018
A+ A- Підписатися

Під час моніторингового візиту до Верхівцевського психоневрологічного інтернату Дніпропетровської області працівники департаменту з питань реалізації національного превентивного механізму секретаріату Омбудсмана виявили значні порушення.

Про це повідомила прес-служба Уповноваженої Верховної Ради з прав людини.

Мешканці Верхівцевського психоневрологічного інтернату на майданчику для прогулянок

Зокрема, мешканки одного з житлових корпусів, який персонал називав “закритим”, гуляють на закритому майданчику, який повністю зацементований і не має достатньої кількості лавок для сидіння, навісів від сонячних променів та туалетів.

“Підопічні вимушені справляти природні потреби на асфальт”, – зауважили у прес-службі.

Відра, які мешканці інтернату використовують замість туалетів 

Під час ознайомлення з медичною документацією було також виявлено, що індивідуальні програми реабілітації для осіб з інвалідністю заповнені некоректно.

“Це призвело до того, що підопічні не забезпечені належною кількістю технічних засобів реабілітації: відсутні приліжкові столики, лежачі підопічні користуються відрами замість туалетних стільців”, – повідомили монітори.

Також монітори зауважили, що персонал інтернату не видає мешканцям нового одягу, який є на складі. Через це пацієнти ходять у старому, брудному і подертому одязі та розірваному літньому взутті.

Працівники секретаріату готують акти реагування, які надішлють до Міністерства соціальної політики України і Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter