В окупованому Криму силовики зірвали пам’ятний захід і затримали його організатора

Дата: 21 Серпня 2017
A+ A- Підписатися

В окупованому Криму підконтрольні Москві силовики затримали Бекіра Умерова. Цей чоловік організував пам’ятний захід, присвячений масовим мітингам кримських татар на Красній площі у Москві у 1967 і 1987 роках.

Про це у неділю 20 серпня повідомили у Меджлісі кримськотатарського народу

“Умеров відмовився давати будь-які пояснення співробітникам поліції, пославшись на ст. 51 Конституції РФ. З нього зняли відбитки пальців, після цього відпустили”, – йдеться у повідомленні.

Силовики не склали протоколу на Бекіра Умерова. Усно йому інкримінували образу вищої посадової особи. 

 
За даними Меджлісу, 20 серпня кілька десятків співробітників поліції і ОМОНу заблокували вхід на територію бази відпочинку “Ковбой” в селі Ак-Кая, що поблизу міста Білогірськ.  

Під час блокування силовики посилались на нібито повідомлення про вибухонебезпечний предмет на території бази відпочинку.

Повідомляється, що заходи почалися перед кордоном силовиків. Співробітники поліції заявили про проведення несанкціонованого заходу, учасникам зустрічі довелося залишити територію, вони попрямували в мечеть с. Сари-Су.

Раніше підконтрольний Москві “Залізничний суд Сімферополя” присудив кримськотатарському активісту Серверу Караметову 10 діб адмінарешту та штраф у 10 тисяч рублів (близько 4 200 гривень) за “опір співробітникам поліції”. Російські силовики затримали чоловіка під будівлею “Верховного Суду Криму” за одиночний пікет на підтримку Ахтема Чийгоза

У березні 2017 року у кримському селищі Краснокам’янка директорка однієї з шкіл викликала окупаційну поліцію. Вона хотіла перервати футбольний матч місцевих дворових команд на шкільному стадіоні.

Українські правозахисники переконані, що в окупованому Криму право на мирні зібрання на межі заборони.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter