В Києві біля лікарні помер безхатько. Медики заперечують, що чоловік звертався по допомогу та не отримав її

Дата: 15 Січня 2018
A+ A- Підписатися

В Києві відкрили кримінальне провадження за фактом загибелі безхатька, тіло якого 13 січня знайшли біля столичної лікарні швидкої медичної допомоги.

Як повідомляється на сторінці Поліції Києва у Facebook, провадження розпочали за статтею 115 Кримінального кодексу України – умисне вбивство.

Фото: dtp.kiev.ua

За інформацією спільноти dtp.kiev.ua, чоловік без певного місця проживання прийшов до лікарні на вулиці Братиславській зі слідами від побиття. Втім госпіталізувати безхатька в лікарні відмовилися – через відсутність в нього грошей. За деякий час померлого чоловіка знайшли поряд із закладом.

В Київській міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги інформацію про звернення безпритульного заперечують – знайдений мертвим чоловік по допомогу медиків 13 січня не звертався.

“Те, що пишуть про нас по цьому випадку — це фікція. У нас є послуга “самозвернення”, коли людина звертається не до швидкої допомоги, а особисто, тим паче, якщо це невідкладний стан, ми обов’язково надаємо цю допомогу”, – заявив “Громадському” черговий лікар Петро Кваснецький.

Він також додав, що тієї ночі до лікарні прийшло 18 безхатченків, однак не лише задля того, щоб отримати допомогу.

“Через те, що у нас тут немає охорони, у нас тут прохідний двір, сюди заходять усі, і безхатченків дуже багато. Вони вдень приходять під лікарню, збирають гроші, а в приміщенні, буває, розпивають спиртні напої та інколи поводяться агресивно. Інколи лікарі бояться спускатися на перший поверх”, – пояснив Кваснецький.

За словами заступника начальника Деснянського управління поліції Романа Трьомсина, з інформацією про знайдене тіло до правоохоронців звернувся саме персонал лікарні.

Наразі тіло чоловіка відправили на судово-медичну експертизу. Трьомсин додав, що попередньо слідство вважає причиною смерті переохолодження чи хронічну хворобу, отриману внаслідок систематичного вживання алкоголю.

“Підстав вважати, що причина смерті носить насильницький характер немає, як і немає підстав стверджувати, що цей чоловік потребував невідкладної медичної допомоги”, – підкреслив він.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter