В Україні запрацювали освітні центри “Крим-Україна” та “Донбас-Україна”: терміни та умови для абітурієнтів

Дата: 10 Червня 2020
A+ A- Підписатися

9 червня в Україні почали працювати освітні центри “Крим-Україна” та “Донбас-Україна” для вступників з тимчасово окупованих територій, які мають право вступати до українських університетів без ЗНО. 

Про це інформує пресслужба Міністерства освіти та науки України (Міносвіти). 

“Працівники освітніх центрів сьогодні приступили до своєї важливої роботи. Вступникам потрібно лише обрати спеціальність і заклад освіти, куди б вони хотіли вступати, та звернутися до освітнього центру в цьому закладі між 9 червня та 23 жовтня 2020 року. Про візит до освітнього центру можна домовитися заздалегідь, контакти центрів розміщено на сайті Міністерства освіти і науки”, – сказав генеральний директор директорату вищої освіти та освіти дорослих Міносвіти Олег Шаров

У 2020 році мешканці тимчасово окупованих територій можуть вступати за спрощеною процедурою до понад 100 університетів, підпорядкованих Міністерству освіти і науки, Міністерству охорони здоров’я, Міністерству внутрішніх справ та Міністерству культури та інформаційної політики.

Вступники, які бажають узяти участь у конкурсі на бюджетні місця, мають подати заяву та заповнити освітню декларацію в освітніх центрах:

  • вступники з Криму – не пізніше ніж 20 серпня;
  • вступники з Донбасу – не пізніше ніж 22 серпня.

Ті, хто не встигне цього зробити в серпні, до 23 жовтня можуть подавати заяви для вступу на контракт. 

Для вступу мешканцям тимчасово окупованих територій не обов’язково мати український паспорт чи військовий квиток. Досить свідоцтва про народження.

У Міносвіти повідомляють, що вступники, які не мають українського документа про освіту, можуть отримати його через освітній центр, який скерує їх до школи при освітньому центрі для складання двох іспитів державної підсумкової атестації з української мови та історії України. Також їм потрібно буде скласти один вступний іспит, який встановлює заклад вищої освіти. 

Для абітурієнтів та їхніх батьків із тимчасово окупованих територій у робочі дні з 9:00 до 18:00 працює безкоштовна гаряча лінія – 0-800-504-425.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter