Уряд дозволить роботу громадського транспорту вже цього тижня

Дата: 19 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Кабінет міністрів України дозволить роботу громадського транспорту з 22 травня, а роботу дитсадків і метрополітену з 25 травня.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у ефірі програми “Свобода слова” на ICTV.

Уряд, за словами Шмигаля, подовжить дію карантину, проте поступово переходитиме до так званого адаптивного карантину. 

“Вже з 22 числа буде прийнятий ряд пом’якшень щодо карантину. Ми дозволимо рух міського і приміського наземного транспорту, ми дозволимо проведення спортивних змагань, ми також відкриємо готелі, крім хостелів, дозволимо роботу готелів без роботи ресторанів і басейнів. Також буде пом’якшена можливість проведення служб в храмах”, – розповів прем’єр.

Служби в храмах проводитимуть за умови не більше 1 людини на 10 кв. м релігійних споруд, а роботу дитячих садків і метрополітену дозволять в тих містах, де буде дозволяти епідеміологічна ситуація. З 22 травня уряд планує відкрити готелі (окрім хостелів, без ресторанів та без басейнів) та дозволити проведення спортивних змагань (з обмеженням до 100 осіб та без глядачів). Також Шмигаль розповів, що ймовірно в червні відновлять авіасполучення. 

Як відомо, український уряд посилив карантин по всій країні із 6 квітня до 11 травня, а згодом продовжив його до 22 травня, однак з пом’якшеннями. У Києві, наприклад, із 12 травня відкрили непродовольчі магазини, салони краси та перукарні, парки та сквери, а нещодавно мер міста Віталій Кличко попросив Кабінет Міністрів відновити роботу столичного метрополітену з 25 травня. Водночас Львівська область перенесла послаблення карантину на 15 травня. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter