Уряд виділяє допомогу пораненим журналістам та сім’ям загиблих

Дата: 02 Листопада 2016
A+ A- Підписатися

Кабінет Міністрів України встановив одноразову допомогу сім’ям загиблих під час виконання службових обов’язків журналістів у сумі 139,9 тис. грн і журналістам, які дістали поранення, у сумі до 69,95 тис. грн.

Як передає “Інтерфакс-Україна”, відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду в середу.

Гройсман зачитав проект цього рішення в переліку прийнятих без обговорення.

Як повідомлялося, для отримання грошової допомоги членам сім’ї загиблого журналіста необхідно буде в шестимісячний термін з дати отримання свідоцтва про смерть подати до міжвідомчої комісії з питань виплати такої допомоги, створеної Держкомтелерадіо, заяву і низку документів.

Журналіст, який має право на виплату допомоги внаслідок поранення (контузії, травми або каліцтва), має особисто або через свого представника подати комісії письмову заяву та документи, що підтверджують отримання поранення під час виконання професійних обов’язків.

Рішення про призначення допомоги комісія ухвалюватиме в місячний термін.

Згідно зі ст. 18 закону “Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів” у разі загибелі журналіста під час виконання ним професійних обов’язків членам сім’ї загиблого з державного бюджету виплачується одноразова грошова допомога у розмірі 100 прожиткових мінімумів (нині 139,9 тис. грн), а у разі поранення (контузії, травми або каліцтва), заподіяного журналісту під час виконання ним професійних обов’язків, – допомога в розмірі до 50 прожиткових мінімумів (нині – 69,95 тис. грн).

Нагадаємо, 2 листопада відзначають Міжнародний день за припинення безкарності за злочини проти журналістів ООН. За даними ООН, за останнє 10-річчя загинули більше 800 журналістів. І лише 7% таких злочинів розкривається. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter