Уряд до березня вирішить, як видавати паспорти та одружувати мешканців окупованих територій

Дата: 16 Січня 2017
A+ A- Підписатися

Кабінет Міністрів України має намір до березня розглянути можливість видачі паспортів і реєстрації шлюбів для жителів окремих районів Донецької та Луганської областей біля контрольних пунктів в’їзду-виїзду (КПВВ) поблизу лінії зіткнення.

Згідно з розпорядженням №8-р від 11 січня 2017 року, уряд затвердив план заходів, спрямованих на реалізацію деяких засад державної внутрішньої політики щодо не підконтрольних владі районів Донецької та Луганської областей, повідомляє Інтерфакс-Україна.

План передбачає опрацювання до березня питання щодо можливості надання громадянам України, які проживають на неконтрольованій території, адміністративних послуг (зокрема з реєстрації актів цивільного стану, видачі паспорта громадянина України) на контрольованій території поблизу пунктів перетину лінії зіткнення.

Відповідальними за опрацювання цього питання визначено Міністерство внутрішніх справ, Міністерство юстиції, Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, Донецьку та Луганську обласні військово-цивільні адміністрації.

Також планується створити умови жителям непідконтрольних територій для надання їм юридичних послуг у центрах безоплатної юридичної допомоги відповідно до закону на підконтрольній владі України території країни.

До березня планується забезпечити розповсюдження друкованих видань у пунктах пропуску через лінію зіткнення та встановити телекомунікаційне обладнання для доступу до високошвидкісного мобільного Інтернету (3G) з оснащенням Wi-Fi-зон (точок), за умови дотримання вимог безпеки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter