На Херсонщині ЗСУ відрізали окупантів від військового сполучення з Кримом – ОУВ “Каховка”

Дата: 29 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

На Херсонщині Збройні сили України відрізали окупаційну армію РФ від військового сполучення з Кримом.

Про це інформує оперативне угруповання військ “Каховка”.

У повідомленні йдеться, що HIMARS знищили практично всі великі мости – Антонівський залізничний, автомобільний та Новокаховський.

“Залишилися лише пішохідні переходи. Російська армія виявилася відрізаною від постачання озброєння та особового складу з території Криму. Для України це блискучий шанс повертати свої території”, – наголошують українські військові.

Як повідомляють Суспільне та РИА Новости, в тимчасово окупованому російськими військами Херсоні та в деяких частинах області 29 серпня спостерігаються перебої із світлом. 

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв в інтерв’ю Крим.Реалії заявив, що кремлівський куратор у Криму Сергій Аксьонов і речник незаконного “парламенту” Криму Володимир Константинов вивезли свої сім’ї з Кримського півострова. 

“Мені сказали, що Аксьонов та Константинов вивезли свої сім’ї. Співробітники ФСБ також вивезли своїх людей. Це хороша ознака”, – сказав Джемілєв.

Нагадаємо, у червні міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що його військові відкрили сухопутне сполучення РФ з тимчасово окупованим Кримом через новоокуповані південні області України.

У липні та серпні українські військові завдавали ударів по трьох мостах на Херсонщині – Антонівському, Дар’ївському і Каховському. Як пояснила українська влада, це “значно послабило” логістику окупантів.

27 серпня “Схеми” показали  супутникові знімки Planet Labs, на яких видно процес будівництва окупантами понтонної переправи поблизу пошкодженого Антонівського моста для переміщення техніки через Дніпро неподалік окупованого Херсона.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter