Україна внесла до бюджету Ради Європи 400 тисяч доларів: на що підуть гроші?

Дата: 05 Вересня 2018
A+ A- Підписатися

Україна зробила добровільний внесок до бюджету Ради Європи в розмірі 400 тисяч доларів, аби профінансувати боротьбу з нетерпимістю, расизмом, корупцією та захист меншин.

Про це на сторінці у Facebook повідомило Постійне представництво України при Раді Європи.

 

Протягом останнього десятиліття бюджет Ради Європи формувався в умовах скорочення бюджетних видатків у більшості держав-членів. Фінансова ситуація особливо погіршилась у 2017 році. Тоді Росія відмовилася платити добровільні внески до того часу, поки не буде відновлена повноцінна участь її делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи.

Добровільний внесок у розмірі 400 тисяч доларів уряд України зробив на додаток до обов’язкових платежів.

“Гроші будуть використані у сферах співробітництва, що є пріоритетними як для Ради Європи, так і в контексті співробітництва з нашою державою”, – зауважують у представництві.

Зокрема, Україна профінансувала напрями, що стосуються функціонування Європейського суду з прав людини, боротьби з корупцією та відмиванням грошей, запобігання тортурам, боротьби з расизмом і нетерпимістю, інтеграції ромів та кочівників у суспільство, захисту меншин, розвитку рівноправності жінок та чоловіків, захисту культурної спадщини, захисту журналістики та безпеки журналістів.

“Це акт солідарності України з Радою Європи у темні для організації часи, коли її здатність захищати власні цінності та принципи випробовують на міцність”, – зазначив постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба.

У свою чергу голова МЗС України Павло Клімкін закликав інші країни підтримати Раду Європи.

“Росія використовує проти РЄ фінансовий шантаж. У ці складні часи організація потребує підтримки. Приєднуйтесь до нас, інакше РЄ більше не захищатиме свої цінності та принципи”, – написав він у Twitter.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter