Україна не отримала жодної офіційної інформації про стан поранених моряків – Омбудсман

Дата: 18 Грудня 2018
A+ A- Підписатися

Українська сторона досі не отримала жодної довідки про стан здоров’я трьох поранених полонених моряків, яких незаконно утримують у московському СІЗО “Матросская тишина”.

Про це під час зустрічі із заступницею політичного радника посольства США Ту Нгуєн заявила українська Омбудсман Людмила Денісова.

“Ми досі не маємо офіційних довідок про стан здоров’я трьох наших поранених у СІЗО “Матросская тишина”. Все лише на словах”, – написала Денісова у Facebook. За словами Омбудсмана, вона двічі зверталася до ФСБ, щоб отримати дозвіл відвідати всіх полонених моряків, але досі не отримала відповідей.

У “Матроській тиші” перебувають троє поранених українських моряків – Андрій Артеменко, Василь Сорока та Андрій Ейдер. За словами захисників українських військовополонених, Артеменко під час штурму судна “Бердянськ” дістав осколкові поранення в ліву руку, пальці, по тілу, також окалина потрапила в очі. Наймолодший з військовополонених Ейдер отримав осколкове поранення ніг і кульгає. За словами адвоката, у 18-річного хлопця насилу згинається коліно й один осколок з ноги ще не витягли.

Як повідомлялося, 25 листопада в районі Керченської протоки російські прикордонники обстріляли українські військові судна й захопили два малих броньованих артилерійських катери “Бердянськ” і “Нікополь” та рейдовий буксир “Яни Капу” разом із 24 моряками, троє з яких дістали поранення. Україна у зв’язку з цим вирішила ввести воєнний стан у десяти областях.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter