У закладі, де утримується Ільмі Умеров, в санвузлі порушується право на приватність – Чубаров

Дата: 26 Серпня 2016
A+ A- Підписатися

В “Клінічній психіатричній лікарні №1”, де утримується заступник голови Меджлісу Ільмі Умеров, в санвузлі порушується право на приватність.

Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу та народний депутат України Рефат Чубаров, передає кореспондент Центру інформації про права людини.

“Ільмі дали палату поруч з туалетом. Там коридорна система. Ільмі декілька днів був один в палаті. Двері у цих палатах відсутні, як і не має дверей у туалеті”, – розповів він.

За його словами, туалет у закладі, – немов громадське місце.

“Там збираються хворі для фізіологічних потреб. Також вони там спілкуються, провадять дискусії. Деякі там же ж вживають їжу. І це відбувається годинами. Будь-яка людина, яка тут заходить, перебуває під наглядом підопічних закладу”, – розповів народний депутат.

Нагадаємо, 26 квітня підконтрольний Росії Верховний суд Криму заборонив діяльність Меджлісу кримських татар на території анексованого півострова.

12 травня ФСБ по Криму порушило проти Умерова кримінальну справу за ст.280.1 за нібито заклик в ефірі ATR до дій, які загрожують територіальній цілісності Російської Федерації. Умеров заявляв, що його слова в передачі невірно переклали.

Суд окупованого Сімферополя відмовив йому у задоволенні скарги на постанову про порушення проти нього кримінальної справи.

11 серпня Умерову стало зле в суді, його госпіталізували з гіпертонічним кризом. Незважаючи на це, суддя винесла ухвалу відправити Умерова на психіатричну експертизу.

Ільмі Умерова помістили у дев’яте відділення стаціонарної судово-психіатричної експертизи для осіб, які не перебувають під вартою.

Раніше адвокат Микола Полозов заявляв, що “при поточному стані здоров’я Умерова переміщення небезпечне для його життя”.

21 серпня стан здоров’я Умерова різко погіршився, адвокати заявили про звернення до Європейського комітету проти тортур у Страсбурзі з приводу дій органів слідства ФСБ РФ щодо підзахисного.

Міністерство закордонних справ України висунуло вимогу до окупаційної влади Криму звільнити Умерова.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter