У Вашингтоні вшанували українського журналіста, що загинув під час Майдану

Дата: 11 Червня 2015
A+ A- Підписатися

У Вашингтоні в Музеї індустрії новин вшанували 14 журналістів, що загинули протягом 2014 року при виконанні службових обов’язків у зоні військових конфліктів. Серед них – український журналіст В’ячеслав Веремій.

Про це повідомляє “Український тиждень” з посиланням на сайт Radio Free Europe.

Як зазначається, на меморіальній стіні музею у Вашингтоні з’явилось прізвище журналіста з України. Повідомляється, що українець В’ячеслав Веремій загинув під час подій на Майдані в лютому 2014 року.

Зазначається також, що до списку увійшли репортери з різних країн, що загинули в Афганістані, Пакистані, Сирії та в Україні. Разом з тим, журналісти, які загинули під час нападу на редакцію Charlie Hebdo у січні цього року, до списку не потрапили.

Нагадаємо, Веремія було вбито у ніч з 18 на 19 лютого 2014 року. Коли вони разом зі своїм колегою поверталися з редакції додому на таксі, у центрі Києва на машину напали озброєні невідомі, почали її розгойдувати, витягли водія і пасажирів та побили. Дві людини отримали травми, а журналіст помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення. Міліція Києва порушила за цим фактом кримінальну справу. У квітні минулого року в.о. міністра внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що журналіста вбили зі зброї, яку видавали бандитам у будівлі МВС на вулиці Богомольця в Києві.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter