У Словаччині поліція затримала підозрюваного у вбивстві журналіста

Дата: 01 Березня 2018
A+ A- Підписатися

Поліція Словаччини вже затримала одну особу у зв’язку з убивством журналіста Яна Куцяка та його дівчини.

Про це повідомив глава словацької поліції Тібор Гашпар, передає Aktuality.sk.

Під час прес-конференції Гашпар заявив, що у поліції є гарячий слід у розслідуванні вбивства журналіста. “У нічні години навколо села Велька Мача правоохоронні органи проводили безпекові заходи”, – сказав Гашпар. Тоді робота співробітників поліції була пов’язана з інформацією щодо іншого злочину.

За його словами, поліція володіє інформацією про те, що нібито у п’ятницю дві особи, які вже давно підозрюються у вчиненні злочинів, пов’язаних із наркотиками, говорили про те, що необхідно взяти зброю та їхати в село Велька Мача. Як відомо, саме у цьому населеному пункті було вбито журналіста та його дівчину.

Гашпар повідомив, що поліція провела рейди, у ході яких було вилучено боєприпаси та зброю. Один підозрюваний був затриманий. За його словами, наразі неясно, чи є безпосередній зв’язок із вбивством, проте поліція йде по цьому сліду.

Нагадаємо, 26 лютого у Словаччині застрелили журналіста-розслідувача Яна Куцяка та його дівчину. Найбільш імовірним мотивом убивці правоохоронці вважають професійну діяльність журналіста.  Уряд Словаччини запропонував мільйон євро за інформацію, яка допоможе у розслідуванні вбивства журналіста.

Колега журналіста Куцяка розповіла, що він розслідував випадки шахрайства з грошима європейських фондів і можливу причетність до цього італійського мафіозного клану “Ндрангета”. Як повідомляє Deutsche Welle, в Брюсселі мають намір ініціювати своє розслідування фінансових потоків, про які писав убитий. Єврокомісар з питань бюджету Гюнтер Еттінгер заявив, що платежі, спочатку призначені фермерам або сільськогосподарським компаніям, могли бути використані в злочинних цілях.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter