У Росії колишньому директору полтавського оборонного заводу дали 6 років за “шпигунство”

Дата: 15 Жовтня 2015
A+ A- Підписатися

Мосміськсуд засудив 73-річного пенсіонера з Полтави Юрія Солошенка до шести років суворого режиму, визнавши його винним у шпигунстві.

Як повідомляє видання “Грани.Ру” з посиланням на “Відкриту Росію“, судовий розгляд відбувався з 1 жовтня, справа мала гриф “таємно” і слухалася в закритому режимі. Прокуратура вимагала для підсудного 10 років колонії.

Як стверджується, пенсіонер повністю визнав провину. Раніше він відмовився від послуг незалежних адвокатів, і його інтереси в процесі представляв захисник за призначенням Геннадій Блохін. За словами Блохіна, оскаржувати вирок Солошенко не має наміру”, – повідомляє видання.

Нагадаємо, колишній директор полтавського оборонного заводу “Знамя” Юрій Солошенко був затриманий в серпні минулого року під час візиту до Москви для зустрічі з діловими партнерами. Слідство стверджує, що він намагався вивезти на Україну на “КамАЗі” деталі якогось російського озброєння, для чого нібито передав чиновнику Міноборони РФ 6000 доларів. Хоча про особу чиновника і санкції щодо нього не повідомляється.

Інтерфакс із посиланням на прес-центр Федеральної служби безпеки РФ передає, що деталями, які цікавили Солошенко, нібито були секретні комплектуючі до зенітно-ракетних комплексів С-300.

При цьому він діяв від імені держпідприємства “Завод “Генератор” і корпорації “Небо України”, а заплановані до закупівлі вироби призначалися для відновлення засобів ППО України“, – заявляли в ФСБ.

За словами одного з синів ув’язненого, “всі знають, що його підставив знайомий, з яким він співпрацював і якому довіряв“.

Раніше повідомлялося, що Солошенко відкидає звинувачення і вимагає допустити до нього незалежних адвокатів, однак відповідні клопотання були відхилені Лефортовским райсудом Москви.

У травні правозахисниця Зоя Светова після зустрічі з Солошенко відзначала, що обвинувачений хоче зустрітися з українським консулом і змінити адвоката. Проте пізніше в листі від слідчого було зазначено, що Солошенко відмовляється від зустрічі з консулом. Правозахисниця пов’язувала це з тим, що від ув’язненого слідчі хочуть отримати свідчення щодо шпигунства на користь України.

Фото: tsn.ua

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter