У Рівному син екс-члена організації Медведчука скоїв ДТП та погрожував журналістці

Дата: 13 Серпня 2018
A+ A- Підписатися

У Рівному 11 серпня син екс-голови Рівненського осередку “Українського вибору” Андрій Бузинарський погрожував фізичною розправою журналістці та продюсеру телерадіокомпанії “UA:Рівне” Інні Білецькій, яка здійснювала відеофіксацію ДТП.

Про це журналістка розповіла у коментарі “Громадському радіо”.

Зранку 11 серпня вона разом з колегою намагалася записати коментар Андрія Бузинарського на місці ДТП.

“Він був затриманий на місці і доправлений до міськвідділку поліції. Його допитали і відпустили. Як пояснили у поліції, жінка, яка була теж учасницею ДТП, отримала ушкодження, була доправлена до лікарні, але звідти відпущена. Тобто це ДТП без потерпілих  — адмінправопорушення. І підстав затримувати його слідчі не знайшли”, — розповіла Білецька.

За її словами, Бузинарський відмовлявся відповідати на прості питання, висловлювався нецензурно і погрожував журналістці фізичною розправою.

“Я не можу сказати, що мої питання були провокативними. Ми запитували, що трапилося, чому він у кайданках. Він пообіцяв вбити і сказав, що є у нього хлопці”, — зазначила Білецька.

Журналістка оприлюднила відео, на якому чутно погрози.

Як повідомляє прес-служба ГУНП в Рівненській області, за фактами погроз журналістці та ДТП розпочаті кримінальні провадження.

Як повідомили в поліції, 26-річний рівнянин, керуючи автомобілем Skoda Octavia, рухаючись на заборонений сигнал світлофора, зіткнувся з автомобілем Dacia Logan. Унаслідок зіткнення постраждали водій і пасажирка Dacia.

Водій Skoda внаслідок ДТП не постраждав. Як зазначає поліція, відповідно до освідування, він перебував у стані алкогольного сп’яніння: алкотестер “Драгер” показав 2,14 проміле.

За фактом порушення правил безпеки дорожнього руху слідчим Рівненського відділу поліції розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України.

Поліцейські також з’ясували, що згаданому 26-річному рівнянину у межах кримінального провадження за фактом збуту наркотичних речовин Рівненський районний суд обрав міру запобіжного заходу у виді домашнього арешту з 22 по 7 годину. Відтак поліцейські готують матеріали, які підтверджують факт порушення домашнього арешту, для зміни запобіжного заходу на більш суворий.

Крім того, за фактом погроз журналістці поліція внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 345-1 Кримінального кодексу України (“Погроза або насильство щодо журналіста”).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter