У посольстві США закликали РФ і бойовиків демонтувати споруди біля Станиці Луганської, аби почати ремонт

Дата: 23 Серпня 2019
A+ A- Підписатися

У посольстві Сполучених Штатів Америки в Україні закликали Російську Федерацію і підтримуваних нею бойовиків так званих “ДНР” та “ЛНР” зробити демонтаж фортифікаційних споруд поблизу Станиці Луганської, аби розпочати там ремонт мосту через Сіверський Донець.

Відповідна заява розміщена на сторінці американського дипломатичного представництва у фейсбуці.

“Повідомлення про те, що Україна завершила розмінування мосту поблизу Станиці Луганської, обнадіюють нас. Ми закликаємо Росію і підтримувані нею сили зробити те саме і сприяти подальшим крокам, включаючи демонтаж фортифікаційних споруд, що дозволить здійснити повний ремонт мосту в Станиці Луганській, а також закликаємо поважати суверенітет і територіальну цілісність України”, – йдеться в повідомленні.

Як відомо, 17 липня в Мінську домовилися про початок спільного демонтажу фортифікаційних споруд у Станиці Луганській, зокрема на мосту, оскільки роботи з його відновлення може бути почато тільки після ліквідації цих споруд.

Зранку 1 серпня українські сапери почали розміновувати територію біля мосту в Станиці Луганській.

Станом на 17 серпня біля мосту в Станиці Луганській знайшли 197 вибухонебезпечних предметів. У штабі зазначили, що бойовики не допускають саперів ДСНС України до роботи безпосередньо на зруйнованій частині мосту та контрольованій ними території. Також у штабі наголосили, що українська сторона виконала всі підготовчі заходи до проведення демонтажу фортифікаційних споруд у межах ділянки розведення.

19 серпня українська сторона заявила, що бойовики затягують демонтаж фортифікаційних споруд мосту в Станиці Луганській.

20 серпня українська сторона була змушена припинити роботи через відсутність згоди з боку бойовиків на демонтаж фортифікаційних споруд.

27 червня 2019-го спостерігачі ОБСЄ підтвердили розведення підрозділів ЗСУ та бойовиків біля Станиці Луганської. Розвести війська намагалися з 2016 року. Першочергово це потрібно, аби на передовій припинилися обстріли і почалися ремонтні роботи, зокрема відновлення мосту в Станиці Луганській. Леонід Кучма повідомив, що за умови дотримання перемир’я міст відремонтують протягом півтора-трьох місяців

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter