У Миколаєві адміністраторка підпільної ігрової зали побила журналіста

Дата: 26 Липня 2015
A+ A- Підписатися

25 липня адміністраторка підпільного ігрового залу Юлія Соколовська напала на журналіста видання “Преступности.НЕТ” Андрія Лохматова.

Про це повідомляє видання, в якому працює журналіст.

За словами журналіста, о 16:40 він за редакційним завданням приїхав до підпільного ігрового залу. Замасковану під інтернет-кафе ігрову залу виявили активісти громадського формування “Кордон”. Перш ніж викликати на місце співробітників міліції для документування факту, вони спробували зіграти на автоматах і виграли 20 гривень.

Коли ж на місце прибув журналіст Андрій Лохматов, він став фотографувати будівлю, в якій знаходиться заклад. У кадр потрапила дівчина, яка, як з’ясувалося, є адміністраторкою закладу. Юлія Соколовська вимагала від журналіста негайно видалити фотографію. Однак журналіст пояснив їй, що згідно зі ст. 307 Цивільного кодексу вона знаходиться в громадському місці, а значить її згода на проведення фотозйомки автоматично допускається.

“Однак дівчина не відреагувала на це: коли журналіст зайшов до приміщення і продовжив знімати вже всередині, дівчина в присутності близько 10 свідків накинулася на нього, намагаючись вирвати з його рук камеру, при цьому погрожуючи розбити її. Лохматов попередив її про кримінальну відповідальність за перешкоджання діяльності журналіста (стаття 171 Кримінального кодексу України), показавши своє редакційне посвідчення. Але дівчина не заспокоювалася, намагалася висмикнути посвідчення і силою стала виштовхувати його з приміщення все з тією ж загрозою: “Я зараз розіб’ю тобі цю камеру”, – пише видання “Преступности.НЕТ”.

Журналіст написав відповідну заяву про перешкоджання його професійній законній журналістській діяльності.

Дівчина ж у відповідь написала свою заяву, стверджуючи, що Андрій Лохматов штовхнув її. А згодом, вже в присутності співробітників міліції, стала говорити, що він її побив, показавши міліціонерам подряпину на нозі. Видання стверджує, що вже в присутності правоохоронців Соколовська продовжила погрожувати журналістові.

Юрист Національної медіа-профспілки України (НМПУ) Олексій Ржанов переконаний, що ця ситуація підпадає щонайменше під дві статті Кримінального Кодексу України.

По-перше, в діях адміністраторки закладу наявне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, відповідальність за яке передбачена у ст. 171 ККУ. По-друге, це також можна розцінювати як самоуправство, що підпадає під ст. 356 ККУ“, – наголосив він.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter