У Криму звільнили після 5 діб арешту 10 кримських татар, які стали свідками незаконного обшуку

Дата: 27 Лютого 2017
A+ A- Підписатися

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У Криму 26 лютого звільнили після 5 діб адміністративного арешту 10 кримських татар, затриманих 21 лютого у передмісті Сімферополя Кам’янці за те, що вони прийшли підтримати сусіда Марлена Мустафаєва, в будинку якого силовики проводили обшук.

Про це повідомив у мережі Фейсбук активіст Назим Шеіхмамбетов.

За його словами, звільнені Осман Аріфміметов, Ремзі Бекіров, Руслан Сулейманов, Різа Ізетов, Алім Карімов, Валід Абу Фарід, Сейран Муртазаєв, Меджит Абдурахманов, Аблякім Абдурахманов, Энвер Тасінов.

“Вони прийшли, щоб підтримати, висвітлити й показати свою небайдужість до беззаконня, що відбувається в Криму. За це й були засуджені й посаджені на 5 діб до в’язниці!”, – написав у Фейсбук адвокат Еміль Курбедінов.

Як відомо, активіста Марлена Мустафаєва 21 лютого затримали за запис в 2014 році в соцмережі за звинуваченням в демонстрації символіки забороненої в Росії партії Хізб ут-Тахрір. Вранці того ж дня у нього вдома пройшов обшук.

Одночасно поліція затримала 10 осіб, з числа кримських татар, які знімали те, що відбувається на телефони і вели стрім-трансляцію.

Їм присудили по 5 діб адміністративного арешту за “несанкціонований масовий захід”.

Мустафаєв отримав 11 діб арешту.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter