У Криму журналіста Семену перевели у статус обвинуваченого

Дата: 29 Квітня 2016
A+ A- Підписатися

Кримського журналіста Миколу Семену, якого російська окупаційна влада у Криму підозрювала в сепаратизмі, перевели в статус обвинуваченого.

Про це повідомив його адвокат Еміль Курбедінов, пише “Крим.Реалії”.

Адвокат розповів що це сталося під час допиту в четвер.

“Під час допиту Микола вирішив скористатися статтею 47 і 51 – взагалі не давати ніяких свідчень, тобто, відмовитися від дачі будь-яких свідчень і не свідчити проти себе. Йому вручили постанову про те, що він залучається до справи як обвинувачений”, – розповів він.

Курбедінов також повідомив, що слідство призначило лінгвістичну експертизу.

“Нам дали постанову про те, що призначена лінгвістична експертиза. Однак там було вказано, що її буде здійснювати експерт управління Федеральної служби безпеки по Криму. Прізвища, імені, по батькові не було вказано“, – сказав адвокат.

Вранці 19 квітня призначений Росією прокурор Криму Наталія Поклонська заявила про порушення кримінальної справи щодо кримського журналіста за публікації в ЗМІ. Імені і прізвища журналіста вона не назвала. Пізніше стало відомо, що йдеться про Миколу Семену. 

Пізніше Семену відпустили під підписку про невиїзд. Він наполягає на своїй невинуватості за звинуваченнями в “закликах до порушення територіальної цілісності Росії”.

Як повідомлялось раніше, після відкриття кримінальної справи проти Миколи Семени Рада Європи оголосила “найвищий рівень загрози” для журналістів в окупованому Криму. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter